Glutenfritt, Hovedretter, Supper og gryteretter, Tex-mex

Fyldig tacosuppe med masse godt tilbehør

Denne suppa ble til i dag da jeg hadde lyst på suppe, men samtidig noe texmex-greier. Klarte ikke helt å bestemme meg, før jeg kom på at jeg like godt kunne lage en tacosuppe!

Det er jo ikke akkurat noe revolusjonerende, mange har gjort det før meg, men jeg har enda ikke hatt en slik suppe på bloggen så det var på tide. Her har jeg bare puttet i ting jeg hadde tilgjengelig og hadde lyst på, så bare tilsett eller sløyf ingredienser som dere ønsker.

Husk at tilbehøret er halve suppa, poenget er å ha en slags «buffet» på spisebordet, der folk kan ta det de selv vil ha i suppa si. Barna elsket dette!

Fyldig tacosuppe med masse godt tilbehør
Fyldig tacosuppe med masse godt tilbehør

Ingredienser til ca. 8 personer: 

 • 2 gule eller røde løk, hakket
 • 4 fedd hvitløk, raspet
 • 1 lite glass mild salsa (eller sterkere om man vil, jeg laget det mest mulig barnevennlig)
 • 2 stk poser Santa Maria tacofarse-mix (kan byttes ut med en pakke ferdigstekt farse eller et par bokser valgfrie bønner, vi anbefaler en pk sorte og en pk kidney)
 • 2 bokser tomater
 • 2 terninger grønnsaksbuljong
 • 3 ss næringsgjær
 • 1 liten boks tomatpuré
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 dl plantebasert fløte, feks. Gryr, eller plantemelk
 • Ca 1 liter vann, mer om det trengs (jeg slumper her og blander inn maizenna om det blir for tynt)
 • Tilbehør: mais, tortillachips, guacamole og/eller avokadoskiver, persille, koriander, vegansk yoghurt eller rømme, sorte bønner, jalapenos, revet vegansk ost (Violife for pizza er skremmende likt Norvegia i revet form) osv.

Fremgangsmåte:

Varm litt olje i en gryte og fres løk og hvitløk en liten stund til det er mykt, men ikke svidd. Tilsett tomater på boks og ca. halvparten av vannet. Rør godt og tilsett resten av ingrediensene (ikke tilbehøret) og evt. mer vann. La det småkoke i et kvarter eller mer (denne kan koke leenge om man vil det) og tilsett mer vann om det trengs. Skulle det bli for tynt, lag en liten maizennajevning (står på pakken) og tilsett under koking. Da tykner det litt.

Fyll skåler med forskjellig tilbehør og sett på bordet. Legg ønsket tilbehør i hver suppeskål og nyyyt!

Flere texmex-oppskrifter finner dere i vårt texmex-arkiv her på bloggen.

3 Comments

 1. Hvilke mixer fra Santa Maria er garantert vegansk og hvilke bør en holde seg unna? Har du noen slags oversikt? Lurer på det…

 2. Snadder! Husker jeg laget en "pizza" suppe (den trengte jeg chorizo til, meeeeeen jeg mener jeg har sett et vegansk alternativ til chorizo i en økologisk butikk!) flere ganger som var utrolig bra på smak også, skulle overraskende lite til.
  Liker at du har tilbehør til suppen, kan tenke meg det var en hit hos barnene 🙂 x

 3. Åh, nam! Denne ser så sykt god ut! De pleide alltid å ha tacosuppe på fredager i kantina på uis. Ble alltid litt furt for at jeg ikke kunne spise den 😛

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.