Annet pålegg, Frokost, Glutenfritt, Hovedretter, Pålegg, Tradisjonsmat

Kikertomelett – deilig frokost i farta

Kikertomelett – deilig frokost i farta

Kikertmel er hemmeligheten bak denne herligheten, og det er ikke nytt for meg altså. Jeg har jo et par andre varianter liggende på bloggen allerede, som for eksempel den praktisk boil in bag-omeletten (perfekt til campingturer!) eller miniomelettene (suksess hos barna). Men det er denne kikertomeletten jeg lager oftest, for den er så kjapp! Dessuten er den sunn, proteinrik, mettende og supergod.

Jeg prøver å unngå for mye fett og steker normalt sett i vann eller øøørlite olje. Disse blir best om de stekes i litt olje må jeg innrømme, så det gjør jeg av og til, men har du en god stekepanne med slipp-belegg holder det nok å bruke litt vann. Det bestemmer du dessuten helt selv! Kikertomelette er i hvert fall kjempegodt og ikke minst praktiske, da du kan lage mange om gangen og oppbevare i kjøleskapet (pakk dem godt inn) i flere dager, opptil en hel uke faktisk. De kan fryses også. Dette er frokosten du serverer til mange!

Ingredienser til 3-4 omeletter, avhengig av størrelse:

  • 2 dl kikertmel (internasjonale butikker, helsekost, se bilde lenger nede i innlegget)
  • 2 dl vann
  • 1/2 dl næringsgjær
  • 1-2 ts svart salt (kan byttes ut med vanlig salt i litt mindre mengde, men da forsvinner eggesmaken, blir godt uansett)
  • pepper, persille, litt løkpulver, hvitløkspulver, alt du vil som setter god smak. Min favoritt er løkpulver og persille
  • Valgfrie småhakkede grønnsaker, vegansk revet ost, veganske pølsebiter, hva du enn vil!

Fremgangsmåte:

Bland sammen kikertmel, vann, næringsgjær, salt og pepper og eventuelle andre kryddere du bruker. Rør godt sammen. Ha i det tilbehøret du vil ha, du kan velge å steke grønnsakene først eller ikke. Jeg gidder sjelden det. Ostebiter oppi er kjempegodt og gir god konsistens, men det er ikke hverdagsmat for meg, litt mer luksus.

Varm opp en stekepanne og stek små omeletter. Server med godt brød, salat og sriracha. Disse kan også lages naturelle (kikertmel, vann, næringsgjær, salt og pepper), stekes og deles i biter som has i stekt ris. 🙂

 

TIPS: her er det kikertmelet jeg bruker, det kjøper jeg rimelig i diger pose (2 kg, tror jeg?) på IMS i Sandnes, men det selges i alle slags asiatiske/internasjonale butikker.

Glutenfrie saftige peanut swirl-brownies

Små veganske omeletter med grønnsaker og ost

Saftige fudgy brownies (sunnere og glutenfrie)

Glutenfritt hummusbrød

3 Comments

  1. Pingback: Bake uten egg – oppskrifter og tips – Er det sunt?

  2. Pingback: 11 tips til sunnere påske 2021: Mer plantekost og mindre egg – bra for kolesterolet, hjertet og friske blodårer – Er det sunt?

  3. Pingback: Egg – sunt eller usunt? Næringsinnholdet er ikke alt – Er det sunt?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.