Glutenfritt, Høytider, Kaker, søt bakst og desserter, Raw, Spesielle kaker

Raw Sjokoladekake med Salt Karamell og Kokos

Denne kaken ble til da jeg ville lage en ny vri på den digge bringebær- og karamellkaken jeg pleier å lage. Gjett om den ble god! Den salte karamellkremen er til å dø for, og med et sjokoladelag på toppen ble det bare helt himmelsk!

Neste gang vil jeg prøve å lage en mokka-variant. Og kanskje en lime- eller sitronvariant? Eller blåbær? Eller hva med mango- og pasjon? Denne kaken har uendelige muligheter, og du kan trygt inkludere den som en hverdagskake, så sunn og næringsrik som den er! Jeg spiser raw-kaker og raw-godteri nesten hver eneste dag og har aldri følt meg mer lett og god i kroppen.

Let them eat (raw and healthy) cake!

Raw Sjokoladekake med Salt Karamell og Kokos
Raw Sjokoladekake med Salt Karamell og Kokos

Ingredienser til en liten langpanne (20 x 30 cm):

Bunn:

 • 4 dl blandede nøtter og frø (jeg brukte hovedsakelig mandler, så litt valnøtter, rå cashewnøtter, solsikkefrø, sesamfrø og gresskarkjerner, samt et par gode ss hampfrø for å øke næringsinnholdet enda mer)
 • 10-15 saftige dadler eller mer etter behov (jeg bruker disse, kjøpt på vanlig matbutikk)
 • 1 ts rent vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
 • 1 ss lønnesirup

Salt karamellkrem og sjokoladekrem:

 • 4 dl rå cashewnøtter, bløtlagt over natta eller en halvtime-ish i kokvarmt vann
 • 3 dl kokosmelk (jeg bruker Anglamark, det kan hende du må ha i litt ekstra)
 • 15 saftige dadler
 • 6 ss smeltet eller myk kokosolje, uten smak
 • 2 ts rent vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
 • 1/2 – 1 ts havsalt (start med 1/2 og smak til med mer)
 • Valgfritt: noen dråper Stevia English toffee/karamell
 • 2 ss kakaopulver
 • Valgfritt, for mokkasmak: 1 ts finmalt kaffepulver

Fremgangsmåte:

Bunnen: kjør alle ingrediensene i en food processor eller blender til en lett klebrig deig. Du skal kunne rulle en kule av den uten at den smuldrer, men den skal ikke henge fast og være superklissete. Press deigen ut i en papirkledd stor brødform eller annen passende form (feks 24-26 cm rund kakeform eller en liten langpanne) og sett i fryseren.

Karamellkremen: Ha alle ingrediensene unntatt kakaopulver (og kaffe om du bruker det) i en god blender og kjør til en helt glatt krem. Tilsett litt mer kokosmelk om det blir fyr tynt, men det skal være så tykt som mulig, og akkurat sånn at maskinen går rundt. Smak til med mer salt og/eller vanilje, del kremen i to deler og hell den ene delen utover bunnen. Sett tilbake i fryseren. Ha kakaopulver (og evt kaffe) i resten av kremen og sett den kjølig mens du venter på at karamellkremen skal stivne, det tar en halvtime minst. Hell så sjokoladekremen forsiktig utover karamellkremen i formen og glatt ut med en slikkepott. Pynt evt med revet mørk sjokolade, kokosflak eller lignende, og oppbevar kaken i fryseren til den skal serveres.

Du kan skjære den i pene stykker og oppbevare stykkene i fryseren, da har du alltid lett tilgjengelig kakekos til deg selv eller gjester. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.