Annet snop, Bursdag, Glutenfritt, Halloween, Høytider, Jul, Kaker, søt bakst og desserter, Påske, Raw, Salt snacks og nøtter, Sjokolade, Snacks og snop

Raw Sjokoladekuler med Mintsmak

Raw godteri er mitt (Cathrine) absolutte favorittgodteri! Jeg har aldri vært stor fan av vanlig snop, men rått, naturlig snop er bare så digg! Ikke minst er det gøy å lage det, å eksperimentere med forskjellige smaker og prøve å stappe dem så fulle av næring som det går an uten at det går negativt utover smaken.

Mint har vært en stor hit hos meg i alle år, men jeg klarer ikke helt å glemme eks-svigerfars kommentar første gang jeg tilbød ham mintsjokolade. «Høh, nei takk, jeg spiser ikke sjokolade med tannkrem inni». Haha! Etter det har jeg ikke helt klart å fortrenge at det faktisk ja, smaker litt tannkrem! Men samma det, komboen mint og sjokolade vil aldri slutte å være digg her i huset. Selv om komboen har stor konkurranse i sjokolakris og sjokoappelsin!

Her er i hvert fall min sunne versjon av mintsjokoladekuler som kan spises både til hverdags og fest! Og husk – det er aller best fra frossen tilstand, da er de akkurat passe seige og gode og holder i månedsvis dersom du ikke spiser dem opp lenge før.

Ingredienser til ca 10 stk:

  • 1,5 dl rå cashewnøtter (eller andre nøtter, men cashew gir mildest og best smak)
  • 15-20 saftige dadler (jeg bruker disse)
  • 1 ts peppermynteekstrakt (eller en liiiten dråpe peppermynteolje)
  • 2 ss kakaopulver
  • Valgfritt: 1 ts vaniljeekstrakt
  • Kakaopulver til å rulle kulene i, evt kokos eller hakkede nøtter om du foretrekker det

Fremgangsmåte:

Kjør nøttene til mel i blender eller food processor. Ha i resten av ingrediensene og kjør til du har en lett klebrig masse som kan rulles til kuler uten å smuldre. Er den for tørr, kjør den litt lenger (da begynner nøttene å slippe ut litt olje slik at massen blir fuktigere) eller tilsett noen flere dadler.

Dekk en stor tallerken med plastfolie og ha kakaopulver i en skål. Rull kuler med fuktede hender, som du legger oppi kakaopulveret og ruller rundt slik at de blir dekket. Legg dem på tallerkenen og sett den i fryseren når den er full. Når kulene er harde, kan de legges i en boks. Nyt til en god kopp kaffe!

Tips til flere oppskrifter på raw godis? Sjekk ut raw-arkivet vårt her!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.