Bursdag, Cupcakes og muffins, Høytider, Kaker, søt bakst og desserter, Vitamix

Sunne og Saftige Bananmuffins

Muffins er oftest noe man forbinder med kake og festlige anledninger. Men muffins kan også være et måltid, til og med et sunt et! Disse muffinsene er laget på mandelmel og grovt mel, og er ikke tilsatt hvitt sukker. Jeg bruker øko lønnesirup i disse, og mengden er nøye tilpasset barnas smak da de ELSKER disse muffinsene! Men vil du ha dem mindre søte, kan du prøve å ha i litt mindre lønnesirup. Daddelsirup er også et alternativ til sunnere søtning, og bananene gir jo ganske mye sødme i seg selv.

Mandelmel er dyrt, så jeg blender mandler selv i Vitamixen, da blir det fint mel mye rimeligere enn om man skulle kjøpt ferdig mandelmel! Husk at vi har rabattkode på Vitamixblender, sjekk her!

Har du ikke mandler eller mandelmel kan du bruke kun hvetemel/sammalt mel, men muffinsene blir mye lettere og luftigere i konsistensen av å tilsette mandelmel så det anbefales veldig.

Disse er supre i matboksen, som frokost (jeg tar et par med meg i bilen på vei til jobb eller i veska som mellommåltid på farten) eller som en sunnere snack. Suuuupergode! 🙂

Ingredienser til ca 12 stk:

  • 3 store modne bananer, jo modnere jo bedre (og jo større jo bedre)
  • 0,5 dl lønnesirup eller daddelsirup
  • 0,5 dl vegetabilsk melk (jeg bruker havre eller soya, alt funker)
  • 2 dl mandelmel
  • 2 dl Fibra hvetemel eller fint sammalt hvetemel
  • 1 ts malt vaniljepulver eller vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
  • 1 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel (jeg anbefaler Ceylon, bruker aldri vanlig kanel, les om hvorfor her)
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/2 ts salt
  • Valgfritt: 1 stor neve hakkede valnøttkjerner og/eller en like stor neve hakket mørk melkefri sjokolade

Fremgangsmåte:

Ha bananer i blender eller food processor sammen med melk og lønnesirup. Kjør til en glatt tykk saus. Ha resten av ingrediensene unntatt sjokolade og nøtter om du bruker det, i en bolle og hell over bananmosen. Rør forsiktig men ikke for mye (da kan de bli seige) til røren er mer eller mindre klumpfri. Rør inn nøtter og/eller sjokolade til slutt.

Hell i 12 muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter, til de er ferdigstekte inni. Spis dem varme eller kalde, de er like gode uansett. De holder seg saftige og gode et par dager i romtemperatur eller kjøpeskap, men jeg lager alltid dobbel eller trippel porsjon og fryser ned, de tiner på null tid og kan legges frosne rett i matboksen! Sykt gode med litt smør på. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.